M-am invatat internet

Cineva m-a invatat sa scriu dublu ve dublu ve dublu ve punct google punct com si apoi apare o pagina care arata exact ca pagina mea de internet pe care credeam ca eu am facut-o ca webmaster. Eu asa am crezut: ca pagina aia am creat-o eu, ca aparea mereu cand deschideam o icoana cu un "e" albastru, internet exploder. Am avut probleme la inceput cu dubluveuldotgoogledotcom ala ca nu mergea totul intr-un cuvant asa. Nu. E mult mai complicat. Imi tot aparea o pagina cu niste cifre, cica 404 error. O fi defect computerul asta. Daca e o erroare, sigur e de la computer. Am sunat la baietii care mi-au vandut mie cutia asta mare alba de sta pe masa cu niste cafea varsata in ea. Dupa 10 minute de vorbit cu ei, mi-am dat seama ca-s niste prosti. Nu stiu nimica. Mi-au spus ca sa il bag in priza intai, ca sa vad daca merge, ca asa nu se stie. Si au inchis. Niste incompetenti. Le-am cerut banii inapoi. Si brusc m-am lamurit. 404 e de la curent. Daca e o erroare, sigur e de la curent. Eu cred ca e din cauza de diferenta de curent, ca dubluveuldotgoogledotcom asta este undeva intr-o tara straina si acolo e alt curent. Mai rapid. De asta au unii internet mai rapid, au curent mai tare si intra mai repede dublu veul. Nu stiu de ce nu avem si noi asa un curent bun. Am mai incercat o data dubluvedotgoogledotcom si cred ca am intrat pe o pagina cenzurata despre razboi, ceva cu invalizi. Scrie invalid page. Sau era de la un spital, ca era toata pagina alba. Dar nu vedeam nici o cruce rosie, asa ca cred ca era o pagina in constructie. Cu siguranta era de la spital, daca era cu invalizi.

Pana la urma am sunat un prieten care stie la computere. Mereu are buzunarele pline de suruburi si umbla la el cu o surubelnita. Si o bormasina. Mai are niste ciocane, clesti, un aparat de sudura portabil, asa ca sigur repara computere, Si mereu are cate ceva de vanzare. Saptamana trecuta a vrut sa imi vanda si mie un lantz gros de aur. Eu zic ca l-o fi scapat cineva intr-un computer pe care el il repara si si acum mi-l vindea mie, ca nu sta bine lantzul in carcasa aia, tine caldura. Eu stiu ca nu e bine sa fie cald la piesele alea acolo inauntru ca de asta au si ventilatoare acolo, sa nu transpire de asa caldura. Pai va dati seama ca daca intra acolo o picatura de apa ce probleme apar! Cafea merge. Cafeaua da energie, asta spun si doctorii. Da, caldura nu e buna la piesele alea sensibile. Stiu ca am avut eu probleme cu Hardul - asta e o piesa de baza, importanta, o tineam bine izolata in carcasa, intre 2 carti groase, ca sa protejez datele. Asa se protejeaza cel mai bine datele secrete, le acoperi cu alte date neimportante. Nu vreau sa afle nimeni ca am facut pozele alea. Ea mi-a spus ca are peste 18 ani. E, in fine, nu asta e problema. Problema e ca Hardul trebuie sa fie protejat mereu. Si o data croncanea rau de tot cand porneam butonul de putere. Asa ca m-am speriat si mi-am sunat prietenul cu computerele si i-am explicat. El vorbea in soapta, nu stiu de ce si nu intelegeam ce spune. Tot ce am inteles a fost un urlet "Freeze", apoi nimic. Dar parca nu era vocea lui. Mi-am dat seama ca e grav, asa ca am scos imediat hardul si l-am bagat in congelator. Acum e freeze si merge perfect, dar mi-e cam incomod cu computerul in bucatarie si nu pot sta cu usa de la congelator deschisa mereu ca se impute carnea.
Deci, l-am sunat si mi-a spus sa scriu dubluvedubluvedubluvedotgoogledotcom in bara de adrese. Am scris. Si apoi enter. Am scris si enter, dar tot nu merge. E clar defect.
A inceput sa injure, cred ca era ocupat amicul, ca mi-a inchis. Asa ca am revenit spre seara. Mi-a spus acum: "Apasa pe e-ul albastru. Du-te la adresa. Scrie dubluveuldotgoogledotcom si apasa tasta enter. A! Deci asta era! Imi apare iar nenorocita aia de pagina de la spitalul de invalizi.
NU merge.
Reluam. Acum am experienta. Deschid internet exploder. Ma duc la bara. Scriu. dubluvedubluvedubluvedotgoogledotcom. Si zic: "Amice, stai asa: Cum se scrie corect: dot sau dat? Ca com stiu cum se scrie..."

Popular Posts