Spital Romania - Intri intreg, iesi fara niste organe

Aflu stupefiat ca zilele astea doamna tanti asistenta Aurora Stefan inca lucreaza si gafeaza.
Tantea aia care prin martie 2008, secolul 21, a bagat in operatie de apendicita un copil inocent pe metoda ruleta ruseasca. A ales si ea unul din salon si l-a trimis la taiere. Operatia a reusit. Anestezistul l-a anesteziat total, ceea ce total indicat, mai ales cand nici nu stii daca acel copil rezista la doza. Iar Doctorul l-a operat, i-a scos apendicele, succes total. Numai ca gresisera pacientul. Ce zel deosebit, ce competenta, ce lupta sa pastram sanatatea romanilor! Nu stiu cum v-ati simti voi ca parinti de copil operat din greseala cand ati afla ca cea vinovata a luat doar un mic avertisment, si inca lucreaza bine mersi, dar eu sigur as astepta-o seara sa iasa din tura. Cu flori.
"Potrivit medicului generalist Sever Oana, scoaterea apendicelui fara sa fie necesar acest lucru nu are consecinte negative asupra sanatatii pacientului. "Ei, nu, zau? Ia sa-i scoata copilului tau apendicele, asa, din greseala, sa vedem, tot asta spui?
Deci tanti Aurora, in loc sa fie data afara in suturi, a continuat sa aduca la misto pacienti pe masa de operatie. Metoda ei e fara gres: alege copii care trebuie externati si cred ii atrage cu ceva bomboane pina pe masa de operatie. De acolo preia anestezistul. Si asta profesionist. In continuare am citit pe Hotnews.ro:
"Asistenta medicala de la Spitalul "Grigore Alexandrescu", din vina careia, in luna martie, un copil de 9 ani a ajuns sa sufere o interventie chirurgicala inutila, a incurcat din nou, la sfarsitul lunii octombrie, un copil sanatos cu unul care trebuia operat, au declarat, pentru NewsIn, surse din spital. Aurora Stefan a adus un copil care trebuia externat. A fost norocul copilului ca medicul l-a recunoscut si i-a atras atentia asistentei ca ii adusese un alt pacient, care nicidecum nu trebuia operat. Potrivit surselor, asistenta a luat copilul care trebuia externat din salon si l-a dus in sala de operatie, fara sa il intrebe cum il cheama si fara sa ii analizeze fisa de observatie.
Medicul Dorin Rosca a sugerat ca o parte din vina pentru confuziile de pacienti apartine parintilor. "Mamele copiilor nu stau in saloane. Ba pleaca sa bea cafea, ba se intalnesc cu cineva, ba sunt stresate si, cand vine asistenta sa ia copilul la operatie, nu are cu cine sa discute daca pacientul incepe sa planga"
Ce schema "jenibila" prin care incearca doctorii sa isi decline responsabilitatea fata de greselile care se intampla in spitalele lor! Parintii sunt de vina. Cum asa? Pai trebuie sa stea parintii cu copii. Interesant. Adica pacientii din spitalele romanesti care sunt oprerati aiurea...e din vina lor sau a parintilor lor. Nu a medicilor care au responsabilitatea actului medical, de cand intri pe usa spitalului.
Atunci de ce nu ii opereaza si pe parinti? Ce, nu-i doare si pe ei un pic apendicele? Sau in gat? Ia sa scoata nenea doctorul si mamei niste organe.
"- Aaa, uite un rinichi, chiar aveam o obligatie! Doamna, imi pare rau, dar tre sa il scot, ca nu ati fost cuminte si nu ati avut grija de copilul pe care tocmai ce l-am operat desi trebuia sa operez altul. Dar lasa ca si asta a fost o operatie reusita. Ce, noi doctorii nu trebuie sa ne pastram antrenamentul?"
Si de spaga tot parintii sunt vinovati. Da, ei indeasa cu forta in buzunarele doctorilor de toate si doctorii saracii se apara, zicand ca-s salariile mici. Dar nu inceteaza sa ia spaga. Ei au oscuza la toate, exterioara. Nu e in curtea lor.
Pe firma spitalelor romansesti trebuie scris: "Voi care intrati aici, lasati afara orice speranta."

Popular Posts