VisUrat era Dorel (3)

Cosmaru si-a pus viata-i siropoasa pe blog, de teama sa nu ii fie publicata in alta parte, dar eludand unele aspectele mai dosnice, asa...Trebuie sa recunosc ca mi-a smuls lacrimi grele in coltul ochilor aceasta autobiografie ajustata si retushata.
Vis Urat a calculat ceva gresit. A crezut ca asa va astupa gura celor care stiu cine era, de fapt. S-a inselat, problemele de acum incep pentru el. Crede ca de acum va avea trafic si notoriotate. Si Dorel din reclama are notoriotate.
Foarte romantic si induiosator ce ne spune el noua despre viata lui, dar egal cu zero.
Auzi, bai Dorele, ca sa pastram registrul santieristic, stiu ORFANI care au vandut prin piete curele si adidasi de la turci in liceu si nu se plangeau asa ca tine pe blog sa stoarca mila oricui. Oamenii aia ajunsesera sa aiba 2 firme in momentul in care tu carai cu carca in Mangalia, pentru ca erau Capabili. Nu furau. Asta e diferenta! Si nu i-am auzit sa se planga sau sa se laude ce tari sunt si cum dau ei cu flit la aia micii cand s-au ajuns.
VisUrat nu a inteles nimic din ce-a trait, pentru ca a ramas acelasi ghertzoi de santier, fudul, ingamfat, infatuat fara motiv si incapabil sa se ridice peste conditia lui. Pe santierist nici costumul de domn nu sta bine. Recunoaste ca-ti place cu lopata, omule!
Acum se explica reactiile fara control, negandite, injuraturile lui de tarnacopist necalificat si alegerile gresite pe care le face. Un frustrat pe trecut pe care nu se poate si nici nu trebuie sa fie ridicat in slavi.
Nu stiu cum altii accepta si vad situatia, dar eu nu as accepta ca formatorul de opinie, liderul, mentorul unor tineri sa fie un lopatar necalificat, expert maxim la a cara cu carca. Nici sa lege 2 vorbe nu e in stare, omul nu e capabil sa isi exprime ideile verbal, asta e lider de opinie? Poate pe ascuns asculta si manele, santieristii au setata limita culturala la nivelul asta. Contactul lui cu gandirea intelectuala s-a limitat la a culege texte pentru un ziar. E ca si cum tipograful ala de culegea literele de plumb s-ar pretinde academician si ar veni cu pareri autorizate in domeniile economiei, politicii, moralei. Ce ipocrit poti sa fii, Dorele...
Inteleg acum de ce un muncitor necalificat se crede asa de increzut, cand el, de fapt, e un neica nimeni: prostul daca nu e fudul, nu e prost destul.
Limbaj si comportament de santier, marca Vis Urat. E de Cosmar ca am aflat cu totii cine era, de fapt Sebastian Bargau. Un fraier, cum simplu recunoaste. Acum e un fraier cu blog.

Popular Posts