Votare, volare, Voltare...furare.

Votul ar trebui sa fie obligatoriu pentru cetatenii unei tari. Adica tara aia te-a crescut mare si uite ce burta de bere ai acum, te-a hranit, te-a dus la scoala, te-a dus de minutza la nenea dentistu', iti da curent la calculator si caldura..uneori, si tu nici atata nu esti in stare sa faci? Sa te duci juma de ora si sa votezi?
A, nu vrei? Pai atunci ia da cetatenia asta de care ti-e scarba inapoi si du-te, tata, in "Kongo", unde nu exista DREPTUL de vot. Du-te in tarile alea in care inca sa bat sa castige acest Drept.
Stil Becali, sa inteleaga tot suporteru': "Votatul ar trebui sa fie o obligatie, nu un drept. Ca stat iti fac o favoare ca te las sa votezi, in loc sa imi numesc singur presedintele, parlamentul. Ba, iooo, Statul, iti dau voie din cand in cand sa votezi. Iooo, Statul dau sute de milioane sa organizez alegeri si tu stai acasa in ziua aia si joci Counter pe retea?"
Sa nu ii mai aud pe toti ca dau si critica pe oamenii politici daca ei nici macar nu au votat. Nu ai votat, atunci TACI, ca nu ai dreptul sa critici, din moment ce nu ai participat la alegerea lor ca ti-a fost lene sau scarba.
Acum un secol votau numai bogatii, (da, decideau ei pentru toti sclavii si iobagii, e bine asa?).
Acum 50 de ani votau numai barbatii si albii, iar acum...nu mai votam? Avem figuri in cap? Dar paine ai mancat azi? A fost buna? Ai mers cu masina azi? Ai avut benzina? La scoala ai fost? La orele de istorie? Ai auzit de Revolutii? A, e prea deep.
Stai acasa. Nu vota. Si sa vii de luni sa predai buletinul la Politie. You are unwanted.
ps: poza e de la alegerile din State.Ii vedeti ce ordonat stau la coada sa dea un vot? unii romani se considera eroi ca nu voteaza. Eroi au fost cei care au murit in '89 ca sa aveti voi acum PS3 si internet si pasaport european. Daca nu pentru politicieni, macar pentru copii aia si tot trebuie sa mergeti la votare. Americanii, baaa, americanii fac coada sa voteze!

Popular Posts