Cum merge treaba

In Romania asa merge treaba: Fiecare incearca sa-l traga in piept pe oricare. Exact cum am vazut in Cuba. Deci e tipic tarilor comuniste, cu democratie originala.
Trasul in piept pleaca de jos, chiar de cand nu vi se da rest la magazin. Si are ca model trasul in piept la cel mai inalt nivel, unde se aranjeaza guverne de 3 ori pe zi. Cand esti departe de Romania, observi mai bine sistemul. Nu conteaza criza economica mondiala. Important e algoritmul lui Nea Nae. Caragiale a fost un geniu la timpul lui, dar pentru acum - un profet. De ce acum apar in guvernul romanesc diversi manglitori fesenisti? pentru ca NU AU altii mai buni si astia au dat banii cei mai multi. Iar acum vor face o gasca de foci basesciene-aplaudace care-si va recupera banii bagati in alegerea lor, exact ca in regimul fanariot.
Modelul tragerii in piept are o pornire subconstienta: cand cei de jos vad ca cei mai mari fura...de ce nu ar fura si ei? Ce, numai aia de sus sunt smecheri? Noi, astia mici adica nu putem fura? De unde? Pai de la oricine. Se fura in Romania din orice pozitie, cu orice mijoc. Cu adaosul comercial, cu autostrada, cu trenul, in tramvai, la hotel, la rest, la incaltaminte, la material, la politie, cu politia, la apa calda, la benzina, la medic, la cresa, la facultate, la examene, la piata, la guvern, in avion.

Renumita ospitalitate a romanilor e de fapt o abureala pina se dumiresc ce pot trage de pe tine.

Popular Posts