Gaza si gazul

Pentru ca si evreii au totusi afaceri conexe cu petrolul si caderea pretului incepuse sa afecteze unele buzunare evreiesti, ei au avut solutia magica binecunoscuta. Vrei sa creasca pretul la petrol? Incepe un razboi scurt intr-o zona fierbinte si ridici barilul. De asta nici o tara araba nu protesteaza ca Israel a atacat Balestina.
Ca in fiecare an de acum, ne-am obisnuit ca o putere nucleara cu 700 de tancuri de ultima generatie, sute de avioane de lupta, zeci de avioane de transport, arme sf si ogive nucleare sa atace la comedie niste nespalati hamas, care au doar kalasnicovuri si rpg-uri de acum 30 de ani si alea introduse prin tuneluri...cate arme poti aduce tu ilegal prin niste tuneluri?
In Gaza acum este circ media, cu vechile imagini cu niste balabuste in negru aratand niste gramezi de moloz, urland si niste puradei alergand printre darmaturi. Vor aparea imagini trucate pe reuters, ca si data trecuta, cand un arabete le vindea poze din photoshop cu macelul triplat.
In zona aia niciodata nu va fi pace, pentru ca asa se fac banii: din razboi si trafic. Hazoasa si faza cu un grup de romani care, vezi Doamne, fuge din Gaza de teama razboiului. Altfel nu-i scotea nimeni la lumina, pentru ca erau acolo ilegal, un obicei pentru romanasi. Din cauza ca nu aveau acte, au fost intorsi la punctul de frontiera evreiesc. Ei se asteptau oare ca evreii sa le dea si acte?
Alta e problema. Nu stiu cum naiba Romania nu s-a invatat minte si nu si-a gasit alt furnizor de GAZ. Tot la maicutza Rusia suge. Tot de la tatuca Putin vine caldura, nu? Pai sa ne mai miram ca are Romanica o conducere rosie?
Acu 2 zile Videanu Adriean (cat de lake sa fii sa iti botezi copilul Adriean si nu Adrian?) se jura pe ochii mamei lui ca totul e in regula cu gazul, iar acum plange la telefon cu Putin. Viteaz e numai cand discuta cu fraierii de l-au votat, cu rusii e puisor si nemernicul asta grizonat. Cu gazul poate o fi in regula, numai ca va fi foarte scump. Si cine va plati mai scump? Romanasii. Si cand gazul se taie, creste pretul la petrol. Deci, oricum am lua-o, scumpire tot va fi.
Niste guvernanti rupti de realitate se trezesc efectiv din somn adormiti inca si nu stiu ce sa faca. Avem o tara, cum o guvernam? Cate minciuni crase mai inghit romanii de la acesti politruci ingamfati? Chiar nu imi pot explica: Ce a facut Videanu sa fie ales in Guvern? Marmura la cavouri? Sau Bazac? Au aparut ambulante Lamborghini pe strazi? Ca de demis directorii lor ca sa ii pun pe ai mei, asta poate oricine care vine la putere...

Popular Posts