Rusii spioneaza Canada la vizita lui Barack Obama

Nu stiu cat de cunoscut va este cazul acelui cetatean exsovietic care a fost capturat pe un aeroport canadian incercand sa plece cu niste acte secrete, filme, poze si aparatura electronica, avand la ele un intreg arsenal de spionaj, inclusiv nume si acte false.
Insa mai nou, cu cateva zile inainte de vizita lui Brotack la Ottawa, pe 16 feb 2009, un imens avion rusesc de spionaj si bombardament a survolat un pic spatiul aerian canadian. 2 avioane de interceptare canadiene l-au reperat, suficient sa aiba contact vizual cu pilotul rus si sa ii arate iesirea.
Aceste tipuri de zboruri rusesti, de "antrenament" incetasera dupa 1990. Dar au reinceput o data cu revendicarile sovietice din regiunile arctice, in 2007. Atunci un mic submarin sovietic a plantat un steag comunist rusesc pe fundul oceanului polar. Acum regiunea arctica de nord este disputate de alte cateva state, incluzand Norvegia, Danemarca si USA. De parca am fi in secolul 14, rusii merg cu steagul in buzunar si ii infing oriunde li se scoala ca e solul lor.

Popular Posts