Justitie Canadiana

O alta veste buna pentru canadienii de rand este ca justitia aici este tare delicata.
Nu mai curand de zilele trecute s-a dat verdictul intr-un oribil caz de crima. Nu stiu daca s-a auzit asa departe de acel caz.
Este vorba despre un nea Chinezu Li care s-a urcat intr-un bus Greyhound (o mare firma de transport persoane din North America), prin Manitoba si, dupa cam 1 ora a scos un palos de cutzitan uite-asa de mare cu care a retezat capul unui tanar de vreo 22 de ani. Asa, din senin. Bun, au coborat totii din bus, a venit Police si China ala statea baricadat in bus. Dupa ceva timp s-a plictitsit de toti si le-a aratat capul depapitat la politisti. A taiat cadavrul pe bucati si apoi a inceput tacticos sa ii manance ochii mortului, buzele si ceva intestine. Mda, asta in Canada 2008.
Apoi cam tot ce spunea la proces galbejitu' a fost: "Kill me!"
Care a fost verdictul? Pai au decis sa-l interneze la ospiciu, nu la parnaie. Cica nu era normal la momentul comiterii crimei. Si ca nu e constient de ce a facut. Come on! Si un copil ar putea da un verdict mai corect! Daca nu ar fi fost constient de ce face, de ce se ruga sa fie omorat? Sa tot kilaresti in Canada! Dupa aia, stai la pension. Si, eventual, ti se aloca si o sora medicala draguta, care sa se ocupe zilnic de tine. Asa noroc are orezarul asta acum.
Sa nu se inteleaga ca am ceva cu rasa lui. Pe mine ma oripileaza ce a facut Justitia in acest caz si, credeti-ma, nu e singurul! Despre alte cazuri ca asta, altadata, cand imi trec nervii!

Popular Posts