Canada deporteaza

Un KGBist. Deoarece rusnacii cam dau tarcoale de ceva timp Canadei si mai ales partii nordice, oficialitatile canadiene sunt foarte atente la tot ce tine de aceasta tara dusmana pentru multe popoare. De aceea aleg mereu cate un rus sa-l deporteze ca exemplu pentru altii care incearca sa ajunga aici avand in spate un trecut dubios cu KGBul. Imi amintesc ca rusii cu care am discutat erau foarte, foarte mandri cu rudele lor care lucrasera pt KGB si se laudau cu ei si cu ce viata buna aveau cand erau in KGB.
Ei bine, de data asta Immigration si-a facut treaba f bine si doumentat. A aflat cam ce-a invartit rusul nostru prin tarisoara lui.
Acest individ sovietic, Lennikov, a lucrat pt KGB in anii '80 in Rusia. Un pic de turnatorie ca student la inceput si apoi spionaj in toata regula, devenind ofiter, apoi locotenent, iar in 1987 capitan in KGB. Spiona pe japonezi.
Acum 12 ani a emigrat in Canada. Ca a facut ceva aici sau nu e mai putin important. Important e ca a incalcat legea imigrarii. Mai precis a mintit in aplicatia de rezidenta permanenta, unde i se cerea de cel putin 3 ori sa declare daca a facut parte dintr-o organizatie militara sau de spionaj: "had been a member of a group that had engaged in acts of espionage or subversion against a democratic government, institution or process, and was thus inadmissible to Canada."
Consecinta? Deportarea, conform seciunii 34, art A, al legii Immigration.
Aici e decizia immigration si se vede clar ca au avut dreptate sa il dea afara.
In plus a venit in Canada cu o viza de student si a ramas aici cu cea mai mare placere 12 ani. A respectat acest om legea? NU. De ce sa fie admis el in Canada? Milioane care emigreaza aici legal, asteptand ani de zile sa le vina randul la interviul magic, platind mii de dolari, care completeza sute de foi cu declaratii si legalizeaza acte de sute de dolari si pierd timp si nervi pe la ambasade...ei ce parere au?
De aici devine important: azi trebuia sa plece. Dar ce face rusnacul nostru Mikhail Lennikov? Lipsit de orice demnitate si barbatie, in loc sa accepte situatia si sa se supuna legii, el profita de un vechi obicei bisericesc. Desi el e ortodox, a intrat intr-o biserica lutherana, "the First Lutheran Church in East Vancouver" si a cerut adapost acolo. De mai multe ori in aceste situatii Immigration nu a intervenit in forta si i-au lasat pe oameni sa stea acolo. Pana cand s-au predat singuri. Tipul si-o cauta singur. El motiveaza gestul prin faptul ca va fi despartit de familia lui, sotia si copilul, adica. Nici o problema, Immigration i-a gasit si pe ei inadmisibili, dar asta presa canadiana nu o spune, pentru ca da prost la imaginea ideala a femeii si copilului in societatea canadiana. Insa justitia o spune: "Mr. Lennikov’s wife and child were also found to be inadmissible, as his accompanying family members."

Popular Posts