Cancerul e sexy

Ascultam linistit cum se mai lupta politic liberalii si conservatorii pentru putere in Canada. Aici sunt conservatorii la putere, dupa ce liberalii au fost si ei o duzina de ani, dar s-au expirat de la un scandal de sponsorizare. Pai puliticienii astia sunt mici copii pe langa romanasi. Abia gafeaza grosolan si poetic, apoi isi dau la ghioale in cel mai dragut stil primitiv.
Cand ma uit la politica canadiana, ma uit la amatori. Par doar o adunatura de bufoni intr-un parlament antic, uitat de istorie. Ar avea de invatat cum se fura si cum se negociaza ciolanul de la romani.
Liberalii erau asa de plictisitori! Dar saptamana trecuta o tanti conservatoare, Lisa Raitt, care e ceva minstra pe la Resurse Naturale a fost inregistrata cand ii spunea asistentei ce bucuroasa e ca a aparut o criza a izotopilor folositi in depistarea cancerului. Ea se lauda ca aceasta criza e sexy si ca totul se va rezolva cu bani, iar ea isi va etala aceasta victorie, tragandu-si creditele pentru rezolvarea crizei izotopilor.
Desigur, nici o problema de moralitate a declaratiei. Tipic pentru o femeie limitata. Ce apare nou e sexy, dragutz, simpatic, sclipitor sau are voaluri dantelate. Si...se rezolva cu bani!
Faptul ca nu mai exista izotopi radioactivi pentru depistarea cancerului si ca mor oameni din cauza asta a devenit brusc ceva sexy pentru dezgustatoarea tanti Raitt. O problema nationala e doar sexy si e considerata doar rampa de lansare pentru cariera unei individe - dovada clara a nivelului politic canadian. Realitatea trista e ca acesta atitudine infatiseaza de fapt modul in care majoritatea ministrilor canadieni vad lucrurile, le categorizeaza si prioriteaza. Problema sistemica a acestui partid e ca filozofia partidului in ansamblu isi are radacinile in filozofia personala si egocentrica a unor indivizi care nu au nici o demnitate unama. O vorba din batrani spunea ca daca vrei sa scapi de Conservatori for a long time, lasa-i sa guverneze for a short time.
2 sedinte de chimioterapie i-ar trebui femeii asteia, sa vada cat de sexy e fara par si chinuita de dureri de oase. Femeia e o jignire adusa nu numai guvernului, dar si tarii si poporului. Ar trebui sa existe o lege ca la americani, sa fie amendati de alegatori nu la sectia de votare, cu in timpul mandatului, eliberati din functie ca nu isi fac treaba sau sunt prea imbecili.
Zilele astea tante a facut ce stie o femeie sa faca cand e gasita vinovata: se pune pe plans ca o hidrocentrala la deversare. Isi cerea scuze. Dar de ce nu pleaca de tot? Penibil. Criza oricum nu a rezolvat-o, si e cam veche, cam un an de cand s-a inchis fabrica ce facea izotopii. Si pe aia au inchis-o tot ca era foarte "sigura" de mureau in jur oamenii pe capete.

Popular Posts