Cehilor si mexicanilor li se baga iar vizele

Dupa cum anuntam mai jos, canadienii nu au mai stat pe ganduri sa-si vada iar tara plina de tigani din cehia sau care se dadeau din Cehia. Asa ca ministrul immigation, Jason Kenney, a anuntat ca va introduce iar viza pentru cetatenii cehi si mexicani.
El chiar a declarat ca stie ca sistemul lejer canadian de a accepta refugiati este violat de niste emigranti mai mult economici decat politici. "It's an insult to the important concept of refugee protection to allow it be systematically violated by people who are overwhelmingly economic immigrants."
Cehia a protestat vehelment, chemandu-si ambasadorul in tara si spunand ca le vor cere si ei canadienilor vize de acum. Ii credem? Ca membru al UE, Cehia nu poate impune unilateral vize cetatenilor canadieni. Trebuie o decizie europeana. Comisia Europeana nu planuieste nici o masura imediata. Deci, stati linistiti, nu se baga nimeni pentru nimeni. Uniunea Europeana a devenit doar o piata economica de desfacere a produselor occidentale in fostele tari comuniste, care trebuie sa adopte masuri de acceptare a importurilor capitaliste si masuri de incetare a productiiei acelorlasi bunuri pe plan local.
Din 2005 mexicanii conduc la numarul de cereri de azil de refugiat in Canada, cu 9400 de cereri. Mexicanii sunt si ei un fel de tigani sud americani. Au niste caracteristici apropiate, insa muncesc mult si sunt vazuti mai bine ca tiganii tigani. 90% din cereri sunt respinse.
Pe locul 2 la cereri de refugiati vine Cehia care intr-un an a adunat 3000 de cereri. Cate cereri erau inainte de scoaterea vizelor pt cehi? 5 pe an.
Nu ma tem ca turismul canadian va avea prea mult de suferit ca nu mai vin tiganii sa "viziteze" si sa faca poze langa CN Tower, cu mina in buzunarul unor alti turisti.

Popular Posts