Romania nu are nevoie de presedinte

Candideaza acum in Romanica la presedentie mai multi indivizi, toti cu alte calificari "pe langa" politica. Cei mai importanti sunt fara cultura politica adevarata, fosti ai regimului ceausist, stiind o singura lectie: "catzara-te pe cadavre ca sa ajungi sus, la ciolan". Multi sunt fosti ingineri, foste cariere ratate, oameni nerealizati in domeniul lor de baza.
Se spune ca exista 3 categorii de oameni. Prima categorie e a celor carora
le pasa de munca si mai putin de oameni. A 2a categorie e cea a caror le pasa mai mult de resursa umana si apoi de realizarea muncii. Iar a treia categorie e cea a celor carora nu le pasa nici de munca, nici de oameni atat timp cat ei detin puterea si controlul. Si, in general, din aceasta a 3 a categorie, periculoasa, fac parte conducatorii, managerii, oamenii politici. Ei sunt satisfacuti numai cand au biciul in mana si pot decide soarta altor oameni de care oricum nu le pasa.
Candidati din top 5 stiu gustul ciolanului, stiu unde sa dea limbi, unde e sucul mai dulce si in ce loc se poate minti mai mult. Au adeziuni secrete si strategii de manipulare, au angajati torpilori si spioni, au pungi pline cu rahat in frigider, pregatite pentru batalia decisiva.
Am fost intrebat care ar fi un candidat ideal, fara sa fie manipulat sau manipulant. Nu exista acel personaj. Nu imi place nici un candidat, nu as vota cu niciunul si nici nu vad vreun om "pulitic" roman care sa poata conduce corect in Romania.
Din fericire pentru dusmanii ei, Romania e pierduta ca natiune, sistemul e corupt total, legile nu se aplica deloc si uneori nici nu exista. Probabil se va ajunge la situatia in care Marile Puteri vor numi ele un presedinte exterior, cum era in epoca fanariota. Si atunci se ajunsese la acea situatie tocmai datorita coruptiei si a sforariilor boieresti, tipic romanesti.
Cel mai bun presedinte pentru Romania acum este Regina Angliei, daca se vrea ceva occidental sau, mai usor, Tzarul Putin, care stie deja pe cine sa se bazeze acolo.

Acum e cam greu de numit un arbitru strain, pentru ca nimeni nu are interesul ca Romania sa mearga mai bine sau sa fie puternica. Unii se tem de Romania, o tara care a jucat mereu la 2 capete, a tradat mereu si a cedat mereu. O tara care isi bazeaza politica externa pe conjunctura imediata, fara strategie pe termen lung, care si-a ratat toate momentele de gratie, cand stralucea in lume. Atunci, brusc, venea cate un moderat care spunea "nu e momentul acum, nu se poate acum, ar fi prea direct". Asa s-au pierdut teritorii, uniuni, locatii, afaceri. Si toate aceste pierderi formeaza o imagine exterioara a Romaniei. Care acum e in cadere libera.
Clasa politica e bantuita de interese personale si cumetrii pluripartidice. Majoritatea se lupta doar pentru ei insisi si isi protejeaza afacerile. Dupa 4 ani de mandat, sunt realizati pe viata si nu le mai pasa de nimic.
Romania va fi condusa in continuare de avortoni comunisti, de coruptie si de carente in aplicarea legilor.

Popular Posts