Taxe in Canada

In Canada, Ontario, unde traiesc, taxele sunt destul de mari. Romanii de acasa se plang de tva mare si impozit mare pe salariu? Dar aceste taxe sunt firesti in orice stat. In Ontario aceste taxe sunt normale. Nu e taxa de smecher, aia e doar
cand cumperi de la mall un produs pe care il gasesti in alta parte mai ieftin. In Ontario HST (un tva, pe intelesul tuturor) este acum de 13%, a crescut. Impozitul pe salariu este de minim 25%, pentru salariile mici, iar pt cele mari e de 46%. Taxele sunt diferite de la provincie la provincie. In BC sunt mai mici, cred ca 8%. Sunt 2 tipuri de taxe la produse: provinciale si federale. Cele provinciale difera de la o provincie la alta.
In fiecare an trebuie completate declaratiile de venit. Daca ai platit prea multe taxe, primesti bani inapoi de la stat. Daca ai castigat ceva mai mult, dai tu la stat. per ansamblu sistemul e facut ca cei mai saraci sa aiba o compensare financiara, iar cei bogati sa plateasca niste taxe mai mari.
In orice caz, asigurarea de sanatate in Canada este GRATUITA pentru rezidenti. Cine vrea mai multe mofturi, desigur plateste.

Popular Posts