A murit dom' Semaca

Acuma, parca cam tragea sa moara de ceva timp. Arata imbatranit subit, cazut, lovit, atins.
O fi fost o cauza simpla, nevastica de vreo 35 de ani ii turna soricioaica in
supa, ca sa poata sa frece si ea o scula mai tare dupa ce-o sa-l carbonizeze pe comisarul Moldovan, pe Mircea, pe Suleiman Pasa, pe Andrei din Pistruiatu', pe Carol I. Apropo, de ce-l rumenesc pe Nicolaescu? Sa ii ia probe de adn, poate fac altul mai incolo si mai toarna niste filme de istorie denaturata, cu faze de actiune copiate din filmele americane...

Sau l-o fi radiat si pe asta rusii, ca ei au facut si revolutia. Nicolaescu era unul din pioni, unul care a arunca cu petarde la mitingul lui ceasca din 21 decembrie. da, Nicolaescu avea grenade defensive de la filmarile lui si, da, Nicolaescu a fost o unealta care a declansat miscarile de strada, si, da, Nicolaescu a avut un discurs coerent si i-a scos pe bucuresteni in strada. Da, Nicolaescu a fost unul care l-a rasutnat pe Ceausescu, alaturi de rusi, maghiari, francezi, americani si alte agenturi straine. Romanii au fost, ca in multe din filmele lui Nicolaescu, doar figuranti, masa de manevra.
Ia faceti socoteala si vedeti cam cum au murit pionii revolutiei romane? s-au inecat cu zeama bordeleza cand stropeau via, au cazut cu elicopterul, s-au sinucis, au avut brusc atac de cord...iar kgbul nu stie nimic.

Orice ati zice voi, pentru mine revolutia romana a inceput in 14 decembrie 1989 la Iasi. Am fost acolo, am trait clipele alea, am vazut militia, tunurile de apa, manifestele scrise cu radiera, i-am cunoscut pe organizatori...plus trenul iasi timisoara manjit cu alb, "jos Ceausescu"...

Dom' Semaca s-a dus dintre noi dintr-o banala peritonita, pe care medicii specialisti de la Elias au tratat-o ca pe cu totul altceva, numai sa nu-l lase viu afara din spital.
Imi amintesc spitalele din Romania si stiu cum fugeam de internari, ca sa nu iau vreo boala sau sa fiu operat din greseala in locul altuia, de vreun medic beat...si nu vorbesc de pe pereti, am cunoscut medici care veneau beti in garda si au omorat copii, medici care luau spaga gaini, rate, oua...De ce credeti ca am plecat din Romnaia? pai eu nu aveam gaini sa dau spaga la doctor...de aia.
Sa nu intelegeti gresit. il admir pe Sergiu. Dar Sergiu a fost un dandy comunist, care a folosit comunismul sa creeze ceva. a facut niste filme fara sa aiba nici o concurenta si filmele astea au rulat la cinema si la tv si era singurul regizor cunoscut. Iar textele i le scria Titus Popovici. El doar le repeta ca un papagal.
Oricum, bancul era: Un film de Sergiu Nicolaescu. regia si montajul: Sergiu Nicolaescu. in rolul principal: Sergiu Nicolaescu. In rol secundar: Sergiu Nicolaescu. In rolul feminin: Sergiu Nicolaescu. In alte roluri: Sergiu Nicolaescu. Au mai interpretat: Sergiu Nicolaescu.

Popular Posts