Usile - The Doors

Cei mai multi dintre noi avem un loc unde ne intoarcem, pe care il numim ACASA. 
Un loc unde este o usa care nu e niciodata incuiata pentru noi, o usa care se inchide dupa ce noi intram
si ne protejeaza de raul de afara. 
Totusi exista oameni care nu mai au unde sa se intoarca. Care stiu ca acea usa este inchisa pentru ei pentru vecie. Forever. 
Usi dupa care nu te asteapta nimeni.
Merg pe alei si sunt atatea usi mari, monumentale si nici una nu este deschisa pentru mine. Merg mai departe, si trec de usi, si ies din acea zona si..merg. Ma mint ca voi ajunge in alte locuri, cu alte usi,  desi stiu ca nu voi gasi nicio usa care sa se deschida. 
Uneori m-am oprit si am batut la usile mari si de dincolo nu se auzea nimic.
Uneori am venit de foarte departe doar ca sa bat la o usa si nu s-a deschis. Ca atunci cand stii ca vine furtuna si cauti adapost si nimeni nu deschide.
intotdeauna am vrut sa stiu ce e dupa acele usi...e comfortul unei imbratisari linistitoare?, e un loc unde sa te odihnesti dupa o lupta sau inainte de a te arunca orbeste intr-o alta lupta?  Oricum, e ceva soft, nimic material, e ceva ce simti ca ai nevoie dupa un drum obositor prin frig, e caldura, e liniste, e ca o pleoapa ce se inchide peste tine si te inveleste cand adormi cu zambetul unui copil care nu are griji...
E mai importanta calatoria decat locul in care ajungi? 
E mai interesant drumul pina la usa sau ce este dupa usa? Eu unul nu pot raspunde. Usile sunt inchise pentru mine. Au fost asa de zeci de ani. Inchisoarea mea e afara.

Popular Posts