Canada, you need to fix it

de pe hotznews.ro

Respect pt acest domn. El ar trebui sa fie ministrul de externe al Romaniei. Nu ma intereseaza din ce partid este, ideile lui sunt in rezonanata cu multi romani din Canada.

"Europarlamentarul Sorin Moisa (PSD / S&D) a aruncat miercuri reprosuri dure guvernului liberal al Canadei, condus de Justin Trudeau, aflat pe aceeasi parte a esichierului ideologic, centru-stanga.

Contactat de HotNews, Moisa acuza de aroganta guvernul canadian si ii atrage atentia ca Romania este a saptea tara a Uniunii Europene, ca populatie, si trebuie respectata.

"Aroganta in loc de solutie, pentru motive absurde, in chestiunea vizelor pentru romani: romanii fara vize ar fi un pericol pentru politica de imigratie a guvernului Trudeau, care trebuie sa fie fara pata, pentru ca altfel si-ar putea pierde sprijinul social. (...) Atunci a devenit imposibil pentru mine, moral si politic, sa continui sa lucrez ca raportor CETA pt S&D. Loialitatea si rezonabilitatea nu trebuie confundate cu slabiciunea sau prostia.

Romania este a saptea tara a Europei, intr-o lume unde nimeni nu-i perfect, si trebuie respectata. Compatriotii mei nu sunt un pericol pentru nicio tara de pe lumea asta. Nu mai putem fi eterna exceptie, pentru tot felul de motive, de la normalitatea unui tratament civilizat oriunde in lume. Daca un roman greseste undeva, inclusiv in Canada, lui trebuie sa i se aplice legea, nu aruncata o plasa de prejudecati peste intreaga natiune" - a declarat, pentru HotNews, fostul raportor din umbra asupra acordului UE-Canada.

Europarlamentarul PSD a mai criticat si faptul ca guvernul de la Ottawa restrictioneaza accesul in Canada pentru turistii romani, in conditiile in care "zeci de mii de migranti sirieni" au primit acces permanent.

"In conditiile in care au adus, foarte generos, foarte bine, zeci de mii de sirieni, definitiv, in Canada, pentru noi ni s-au multiplicat brusc conditiile de eliminare a vizelor ca turisti" - mai comenteaza Moisa.

Sorin Moisa, care inainte de a deveni europarlamentar a lucrat in cadrul Comisiei Europene, ca sef de cabinet al comisarului europen pe agricultura Dacian Ciolos, pe atunci, s-a declarat afectat de decizia da a renuna la pozitia de raportor din umbra al S&D asupra acordului de liber schimb UE-Canada.

"Este o decizie luata dupa multa tortura sufleteasca si intelectuala, eu fiind un atlanticist feroce, crescut cu Vocea Americii. Si CETA e intr-adevar si <> meu, inca de la Comisia Europeana. Si tocmai ca am lucrat excelent cu Guvernul Trudeau pentru a salva CETA in Parlamentul European. Si am reusit sa avem o varianta mult imbunatatita pe 29 februarie. Ei, si dupa toate astea?..." - spune Moisa, in declaratia acordata HotNews."

Popular Posts