SI Romania? Nu, asteptati! Viza pt sua

SI Romania? Da, prin gura! Presedintele american George W. Bush a anuntat vineri eliminarea vizelor pentru cetatenii din sase tari din Europa de Est si Coreea de Sud care vor sa intre in Statele Unite, relateaza AFP. Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Slovacia si Coreea de Sud, toate aliate ale SUA. Un oficial din Departamentul american pentru Securitate Interna declara ca un orizont de timp pentru scutirea romanilor de obligativitatea vizelor pentru SUA nu este prefigurabil, iar rata de refuz a vizelor este in acest moment foarte mare, crescand la 37,7%.
cauze pt care Rom are nev de vize?
1. conform intelegerii cu UE, romania nu ofera SUA accesul la baza de date a populatiei,
2. teroristii da, desigur, arabii, si
3. turistii tzigani si hotzi romanasi.

Access to personal data was a key consideration. Since the 2001 terror attacks the US has tightened its rules. The US requires that members to its scheme issue their nationals with tamper-proof biometric passports, which are difficult to forge.

programul visa waiver este vechi, din 1986. SUA profita de el ca sa se solicite diverse cedari din partea tarilor care doresc sa fie acceptate. Romania a angajat si firma de lobby pt scoaterea vizelor TURISTICE si? nimic. e vina marlanilor politicieni si a minoritarilor, la prima privire. ma mai gandesc.

Popular Posts