Mumbay attacks

In India are loc recent o mica manifestare a imbecilitatii suicidale. Niste baieti musulmani au venit cu niste barci de pe mare si am ocupat niste hoteluri. Si un centru cultural evreiesc. Au impuscat rabinul si pe sotia lui, pe seful trupelor antitero si inca vreo 130 de persoane, inclusiv niste canadieni de-ai mei. Consecinta: opa, a crescut brusc pretul petrolului. Oare ce legatura are? Niciuna, dar daca se poate, de ce nu? Alta consecinta: desi evenimentul nu este atat de extravagant in India, unde anual au loc aruncari comune in aer a trenurilor cu mult mai multe victime...desi nu e important, evenimentul a orientat toata presa occidentala mondiala si in special americana spre India si nefericitii de acolo. Asta ca sa nu mai se vorbeasca atat de mult despre criza. Sa nu credeti ca CNN este impartial sau obiectiv. Nu, el e un instrument de informare pur federal, guvernamental si gata oricand sa manipuleze opiniile celor care privesc acolo. Asadar, bucuria cenzurii ca nu mai trebuie sa ascunda vestile despre criza americana, pentru ca toata media focuseaza pe niste amarati care au manifestarea anuala de asasinate. Au mai fost astfel de atacuti chiar si mai grave. Dar acum trebuia orientata atentia spre orice altceva decat criza creata de administratia Bush sau de evolutia ciclica a economiei.
Unii spun ca pakistanul e de vina, altii ca Al Quaida, altii ca Mos Craciun...nu stiu. Dar am savurat momentele live in care zeci de indieni stateau cu mainile in solduri si priveau fara sa faca nimic si cele in care pompierii se miscau ca ochii mortului. Tipic pentru tara aia de lenesi, de unde isi au originea si tiganii nostri.
Later: ce povesteste fotograful care a pozat pe unul din teroristi:
"But what angered Mr D'Souza almost as much were the masses of armed police hiding in the area who simply refused to shoot back. "There were armed policemen hiding all around the station but none of them did anything," he said. "At one point, I ran up to them and told them to use their weapons. I said, 'Shoot them, they're sitting ducks!' but they just didn't shoot back."

Popular Posts