Satana nu te lasa in SUA

Se face mare caz acum de pasapoartele biometrice. Alea de se chinuie politia sa le emita de vreo cativa ani. Ca cica acum ar fi satanizate de un anumit numar. Da, cica o sa umble romanul cu Satana-n buzunar!
Daca e sa speculam, asa gasim oriunde o multime de lucruri satanizate si care au legatura cu numarul dracului. Melodii cantate pe invers, Visa Card, cam tot ce vine din Occident si reprezinta o idee de libertate, cam asta e de la Satana un pic.
Ce credinciosi mari s-au trezit acum! toti deputatii si popii! Si asa nu aveau nimic de facut si li s-a oferit un pretext de dezghetare din iarna. E o incalzire de gargara ipocrita, pentru campania ce va urma. Au gasit un grup de vreo 200 de pacalici care chiar au protestat pentru 2 coperti de hartie. Unde e codul ala al lu Satana pe pasaport nimeni nu a reusit inca sa spuna, dar striga toti iubitorii trecutului arhaic si patriarhal ca "e, domle, semnul lu Belzebuth!". Unde anume, fratilor?
Care e problema? Nu e nimeni obligat sa isi faca pasaport. Nu vrei, nu iti faci, stai la tara, la coada vacii si in padure la mure. In Europa nu mai e nevoie de pasaport, iar in alte parti din lume, de ce ar calatori oricum niste oameni care traiesc in trecut?
Ce nu se intelege deloc si nimeni nu o spune in Romania e ca acest tip de pasaport astfel securizat este unul din punctele ce trebuie indeplinite de Romania ca sa intre in programul american de Visa Waiver. Cel care ar ridica viza turistica pentru vizitele in Statele Unite (si Canada).
Nu inteleg la acest moment cine are interesul in Romania sa NU se scoata viza pentru State si Canada, dar ma gandesc la niste forte comuniste si sovietice, un pic securiste. De ce ar avea romanii voie sa circule liberi prin America? Nu mai bine se plimba ei prin turismul ecumenic al lui tanti Udrea? Ca acolo nu le cere nimeni pasaport cu Satana.

Popular Posts