175 ani de Toronto



Anul asta orasul Toronto face si el, saracu', 175 de ani de la infiintare. Cam tinerel! Dar arata mult mai bine decat oricare oras din Romania care are carca de n ani. Aici includ, desigur si Bucale, unul din cele mai nefericite orase din Europa si Iasiul, care a facut anul trecut doar 600 de ani, si tot degeaba, si Constanta, orasul ruinelor, si Timisoara sparta.
Acum numai in Toronto locuiesc 2,6 milioane de omuletzi, din care f multi imigranti. De aceea e si cel mai mare oras al Canadei. Si de aceea are si unele din cele mai mari taxe. Cei care locuiesc in Toronto platesc o taxa in plus la masina inmatriculata aici si o taxa mai mare pe proprietate, casa, teren. Asta e o metoda a lui Miller (nea primarele), de a incerca sa scada valul de arabi, africani, chinezi, indieni, paki si bangladeshi care nu cunosc alt oras pe harta Canadei.
Dar asta e si farmecul lui Toronto: un oras multicultural si care accepta diversitatea. Nu iti zice nimeni ca esti immigrant sau ca esti negru, verde, portocaliu.

Popular Posts