Economia duduie

"Duduia Economia". Asta zicea Moliceanu inainte de a semna pe shest tot felul de ordonante prin care dadea pe gratis bogatiile naturale ale maicutei Romanii!
Ca sa ramana aceeasi impresia ca tara Romaneasca nici nu este atinsa de criza, poporului roman telespectator i se ofera la ore de audinta maxima cate o telenovela politista cu iz politico-financiar de Ferentari. Gen spionul Floricel cu Bulgareanu om bun sau Puiu Popoviciu, ginerica a lui Ion Dinca Te Leaga. Cand nu au crime, tzepe sau curvistine de aratat, televiziunile fac mare scandal ca cica iarna ninge. Si o tin asa vreo 2 zile transmitand in direct din troienele de zapada care, cica, sunt semnul Noii Glaciatiuni. Care nu mai pleca! Fetiscane infofolite apar suflate de viscol si pe un ton de parca tocmai si-au pierdut virginitatea nazala, predica temperaturi sub +10 grade, ceea ce se pare ca e o nesimtire din partea iernii.
Printre microfoniste este acum o moda sa vorbeasca "rh-rh"-it, dovada clara ca suntem popor frhrancophon! Au toate fetele cerul gurii spart sau numai narile largite?
Serios, Romania este si va ramane timp indelungat un stat falimentar. Datele reale care demonstreaza acest lucru sunt tinute la secret de insisi artizanii falimentului (puliticieni, servicii care mai de care mai secrete.)
In timp ce in Romania se ascund multe adevaruri si se da doar pane et circus - sustragerea atentiei generale de la problemele economice cu tot felul de anchete "praf in ochii lumii"... presa internationala spune pe nume:
Referitor la imprumutul FMI UE, International Herald Tribune spune: "România, cu o populaţie de 22 de milioane de oameni şi un produs intern de 124 de miliarde de dolari în 2008, a avut o datorie externă de 50,6 miliarde de dolari la sfârşitul lui ianuarie, potrivit băncii sale centrale. Potrivit condiţiilor de împrumut, România, una dintre cele mai sărace ţări europene, trebuie să reducă cheltuielile bugetare."
"Amploarea scăderii economice a României a surprins pe toată lumea. Chiar în ianuarie, preşedintele Traian Băsescu a inisistat că susţinerea financiară a UE va fi suficientă în cel mai rău caz posibil. Totuşi, scăderea exporturilor şi nervozitatea investitorilor au necesitat o regândire a situaţiei" - Financial Times.
"Ajutorul financiar este evident benefic pentru economia românească, pe termen scurt, însă investitorii ar putea fi îndreptăţiţi să aibă dubii despre capacitatea guvernului de a respecta ţintele stabilite cu FMI" - Timothy Ash, analist Royal Bank of Scotland, pentru Wall Street Journal.
Cum se explica uriasa datorie de peste 50 mld Euro a Romaniei? Numai in 2008 Romania "cheltuia" cu cate 1 (un) MILIARD euro pe luna in plus fata de venituri.
V-ati intrebat cine va plati aceste tunuri? Da, voi, scalvii pacalelii securisto-comuniste! Mai trist e ca va fi destul de plata si pentru urmasii urmasilor poporului roman...si de-ar fi fost doar asta ar fi fost ok, dar vor mosteni "bonus" si sclavia comunisto-securista.

Popular Posts