1 arestat si in Romania: Becali

Iata ca si in Romanica au inceput sa se miste treburile. Incep sa cada capete. Dintr-o anumita directie numai. Puiu Popoviciu a avut avocati mai buni si infractiunea comisa a fost mai isteatza, fara violenta, doar cu manevre financiare ingenioase. Asta o sa intre in urmatorul Guvern asa! In schimb dusmanul lui, mascariciul interlop si cioban Becali Gigi, a fost un pic arestat. Bravo lor! Nu iti faci singur dreptate si te substitui politiei, apoi sa te mai si dai mare cu asta!
E o chestie politica clar, insa! L-au prins pe clovnul national ca si pe Al Capone, care fusese retinut pentru neplata taxelor catre Stat, o chestie relativ minora. Dar e bine si asa. Daca poti sa-l infunzi cu ceva, orice, fa-o! E un principiu politic. Nu au avut cu ce sa-l retina mai devreme, desi incercasera cu o "Valiza" cu bani. Dupa ce a injurat DNA-ul cat a putut, oligofrenul se excita singur ca a scapat ca prin urechile acului, avand doar avocati buni, nu si mintea lui. Dovada ca este prea putin mobilat la mansarda e si arestul survenit acum.
Gigi Becali a cazut in capcana lui. O data trebuia sa i sa infunde si lui! A facut o greseala ca s-a asociat unei talharii care a avut loc cu violenta. De obicei pentru asta se face un pic de arest, oricine ai fi tu. Ca sa continui comparatiile, si O.J. Simpson a fost condamnat la temnita f grea anul trecut pentru cam acelasi tip de infractiune. S-a dus cu gunul si niste baieti mari sa-si recupereze niste bunuri (suveniruri) care erau ale lui dintr-o casa. Ideea transmisa e clara: "poate ai scapat de acuzatia de omor ca ai avut avocati buni si tovarasii au facut scandal pe afara, dar de lege si politie nu scapi! A 2 a oara cand te-om prinde cu ceva, nu mai scapi!"
Mai grav e ca acest bufon mioritic si-a permis arogante incredibile intr-un stat de drept, injura si lovea la fiecare aparitie, dar nu il baga nimeni in seama. Din pacate.
Bineinteles, arestarea s-a facut greu, dar benefic pentru showul fumigen. Marlanul religios a vrut sa faca iar circ mediatic, dar avea pantalonii cam maro la spate. Cum fac toti tziganii cu Mercedes, si-a sunat rudele sa il apere. Acestia au mobilizat niste oameni ai strazii si niste malaci trepanati sa faca proteste de forma la Judecatorie. Daca va amintiti cum se aduna gasca de tigani cand era luat unul de-al lor sau cand mergea unul de-al lor la spital: 1 tzigan venea cu bonus la pachet cu inca 15 nespalati urlatori, care spargeau totul. Tot asa si la Becali, cu alai tiganesc, cu tipete si vaicareli scremute-n noapte, cu seminte scuipate in presa obosita si fum de tigari ieftine. Si au urlat niste tigani saraci pentru un cioban bogat. Pana li s-a facut somn. Cand pana si OTV-ul a plecat sa se culce, s-a trezit si judecatoarea si l-a trimis pe melteanu Gigi sa faca si el nani in arest. Somn lung si greu, ba fariseule care esti tu fariseu!
Camatarul "cinstit" era cazul sa fi fost arestat inca de cand incepuse sa vorbeasca aiurea-n tramvai de cate ori apuca. Nu ajungea tirtanul din cioban - milionar, sau sa isi traga un partid de buzunar, sa cumpere Steaua si s-o falimenteze, sau sa isi faca o sfidatoare cruce de aur de 2 m in curtea Castelului lui si a sotiei lui. Ca orice parvenit de la tara ajuns la oras, Becali nu mai obosea in a-si etala avutia, care era lovita de kitch si mirosea a furaciune. Tot ce facea era sa se dea in spectacol oriunde se putea, tipic pentru limitatii ajunsi prea sus. Arogantele latrate unei media ahtiate de tabloid l-au facut mai celebru decat sifilisul. Aruncarea cu bani in direct, masinile scumpe second hand si injuratul instant din orice pozitie l-au facut idolul constant al unei categorii majoritare de eminamenti agricoli, manelari coclitzi, talpa tzarii, melteni nerealizati.
Dar promovarea continua a acestei greseli genetice ce injura cu mina pe Biblie a servit foarte bine unui scop: scandal si circ, pentru a distrage atentia de la adevaratele probleme ale societatii. Becali a fost un produs media, usor de manevrat si pacalit, total imbecil si mereu util ca petarda, fumigena si ceatza cu miros de picioare nespalate. Lumea radea si uita de alte griji, asta era important. In acest timp insa, clanul Becali devenea mai puternic. Cand a inceput sa deranjeze alte cercuri mult mai subtile decat ii ducea pe ei neuronul stingher, a fost adus la pozitia initiala. Un clan de papagali interlopi, care ca orice tigani, mai mult dau din gura si cand tu ii asculti atent, ei te fura pe la spate. Atat si nimic mai mult. Nu le poti pretinde minimum de inteligenta membrilor Becali. Ei stiu doar de arest.
Nu-mi explicam cum un individ care facea specula cu bilete si bunuri furate pe vremea lui Ceasca ajunsese atat de promovat si privit doar ca un bufon. In spatele mastii de bun crestin, Becali era un mafiot gainar, redus intelectual si care avea un singur atuu: banii multi furati si inmultiti prin camata si tunuri imobiliare facute sub presiuni de diverse natura. L-au saltat cam tarziu, intr-un moment electoral, de ochii lumii civilizate. Important e ca acum e la zdup si ca poate dansa machedoneste printre tovarasii lui cu care se aseamana atat de mult! Si poate invatza pe dintii lui ce inseamna sa fii arogant cu oamenii. Sau poate construieste o biblioteca cu biserica si la Puscarie? Dar din ce bani, ca i-a cam pierdut pe la Casino?
Mi-e mila doar de oile lui, pe care si le parcase la "Casteeel". Cine le mai taie de Paste? Cine le mai mulge si le mai dezmiarda pe la tzatze? Sa i le duca in arest, poate asa trece timpul mai repede si le face si niste iedutzi Becali. Tot asa religiosi si debili ca si taticul lor.
Ps: Si, bai zdrentelor care sunteti voi zdrente de presari care l-ati pupat in fund pe Becali tot timpul pt rating si tiraj, sa nu va mai aud acum cu "omul de afaceri Gigi Becali"! A fost si este un bisnitzar ordinar! Si cu vai "drepturile omului" din celula, vai ce atingere a libertatii personale! Stupidul Becali trebuia sa fie de mult in puscarie si daca l-au prins acum cu ceva, acolo sa stea! Hai ca acum aveti iar subiect gras pina lunea viitoare!

Popular Posts