Air Canada e condusa de un Roman

Ce face Air Canada cand da iar de faliment? Pai cheama un roman sa o salveze. Asa a facut si in 2003, cand compania aeriana a stat sub supraveghere pentru faliment cam 18 luni. Au pus atunci un sef roman, care i-a scos din faliment. Domnul Calin Rovinescu a scapat de faliment cea mai mare companie aeriana din Canada in 2003-2004. Acum, cand problemele sunt si mai grave, l-au chemat iar pe Calin. Avand o pregatire puternica in domeniul legii, acesta a fost numit Presedinte si chief executive office la Air Canada, dupa ce fostul sef si-a dat demisia, recunoscandu-se invins de dificultatile companiei. Momentul l-a prins pe Calin intr-o postura grea, compania Air Canada avand cash flow negativ de peste 320 milioane dolari. In plus, Air Canada are 600 milioane de dolari datorii, dar a facut greseala sa imparta 2 milioane celor care au actiuni la Bursa.
Sa vedem cum se va descurca si cu sindicatul, suparat pe fondul de pensii din care lipsesc deja bani, de ordinul milioanelor.
Din pacate, ca si data trecuta, venirea lui Rovinescu va insemna concedieri, taxe mai mari la bilete, mancarea care se va plati la bord, pe unele curse, si reducerea unor tipuri de zboruri, in special cele neprofitabile.
Air Canada a fost intotdeauna scumpa si supradimensionata. Acum se plaseaza sub protectia creditorilor ca sa scape de faliment. Cum se va descurca romanul ce sef in situatia asta, nu prea stiu, dar e un exemplu de roman care are un cuvant de spus pretenilor canadieni si ei vor trebui sa-l asculte.

Popular Posts