JCVD

E unul din cele mai bune filme ale lui Jean Claude. Arunca el sageti spre John Woo, Steven Segal...Face si un pic de biografie, situatia din familia lui, cum isi pierde custodia asupra fetitei, si asta e f real in America de Nord.
Piticul ala cu par lung din film o tot face pe durul, si daca nu ar fi fost o comedie, era demult eliminat de ceilalti. Fazele cu cei 3 hoti prosti par de tot rasul - Grasul, piticul pletos, si mascaricul barbos, dar idea cu vedeta ostatic e interesanta, impletita si cu viata reala a lui Jean.
Ca si comedie e un film bun. Uite ca ce nu a reusit de zeci de ani cu filmele de cafteala, a reusit acum cu o comedie, pe care o vad de top. Din pacate e in franceza si asta nu o sa prinda bine la americani, care ii urasc si pe francezi si pe englezi si pe toata lumea...Un film european, facut in Belgia si care pare a fi un "multumesc" adus de JCVD orasului lui natal si tarii sale.
Realizarea technica a filmului e chiar buna, inceputul cu un film in film, cu o actiune de mai mult de 4 minute trase cap coada intr-o singura dubla, un pic de sepia adaugata la procesare, niste zoomuri pe detalii si pe decor foarte simpatice, pov and background cinemascopice pe zoom in/out deosebite, totul are efect.
Dupa 1 ora thillerul se intrerupe brusc, camera urca si JCVD incepe o marturisire gen interviu, pentru documentar: "Ca fait beaucoup de sense pour des gens qui comprendre." - intr-un fel e o morala a filmului. Ne-am ras, dar e de fapt viata unui om, actor care a avut si rele si bune si care...imbatraneste. Un film pe care multi actori nu il pot face si un film pe care multi actori si-ar dori sa il faca. Cand isi pune viata pe tava JCVD e un actor bun.
Filmul e un pretext pentru JC sa ne povestesca viata lui, sa ne impartaseasca gandurile lui si sa ne arata ca un star are si el problemele lui. Unii mor de foame, altii se distrug prin droguri...Post-modern thriller.
Ca mentiune, filmul a fost prezentat la TIFF (Toronto intrnational film festival) 2008, in toamna trecuta.

Popular Posts