Copiii nostri

Cat de mult ne neglijam copii? Enorm. Chiar acum, daca esti parinte. Nu mai citi. Du-te si priveste-ti copilul cum doarme si gandeste-te cat timp ai petrecut azi cu el?
Putin. Prea putin.
Viata e scurta, daca suntem norocosi traim vreo 80 de ani. apoi e ceata...
Vrem sa fim departe de copilasii nostri?
Asta ne dorim? Nu.
Dar asta e societatea de acum. In Canada, cel putin.

Muncesti. Ea munceste la fel.
Iar copilul tau penduleaza intre 2 ore/zi cu parintii si o intreaga zi  cu o nanny care nu il ingrijeste cum ai vrea sau asa crezi...
Ti-ai dorit tot ce e mai bun pentru micutul tau. asta ne dorim cu totii.
si ce poti face in aceasta noua lume, acest nou secol, unde totul e viteza si bani...nu exista festina lente, este doar contul tau in banca, debitele, creditele, datoriile...si undeva in spate, departe, privirea copilasului tau cand te vede dupa 12 ore de stat cu o straina nanny...undeva, in fata, gura copilasului tau strambata a plans cand vede ca iar il lasi cu o nanny straina si vocea lui care iti repeta: "nu imi place acolo, nu imi place acolo"...si ce Dumnezeu poti sa faci tu?
Ce poti face cand iti pick up copilasul si tot ce iti cere el este sa il tii in brate si sa iti arati toata dragostea tu, iar tu esti ocupat cu altceva...
Copii nostri mici sunt tot ce conteaza in viata. Si trebuie sa le oferim toata atentia noastra neconditionata. Da-ti-le tot ce aveti bun in voi si ascundeti tot ce aveti rau in voi. Imbratisarea copiilor nostri este semnul ca viata nu e degeaba.

Popular Posts