Otravuri Bune de Stiut

Bauturile racoritoare precum Fanta sau Pepsi Max contin un aditiv alimentar care poate provoca distrugeri in ADN-ul uman. Aceasta este concluzia la care au ajuns expertii in alimentatie din Marea Britanie, care au sugerat ca ar trebui realizate mai multe teste asupra unor aditivi utilizati in compozitia bauturilor non-alcoolice.
www.telegraf.co.uk: cele mai recente studii indica faptul ca E211, adica benzoatul de sodiu, prezent in compozitia unor bauturi precum Fanta si Pepsi Max, poate produce modificari semnificative in ADN-ul uman.
Efectul benzoatului de sodiu asupra unor celule vii = afecteaza mitocondriile, organite care furnizeaza energia la nivelul celulelor.
Mai multi coloranti si conservanti utilizati pe scara larga in industria alimentara pot provoca tulburari de comportament la copii. Toti acesti aditivi (E102, E124, E110, E104 sau E129) sunt aprobati de UE, desi nu au nici o valoare nutritionala.
Benzoatul de sodiu e prezent in toate bauturile carbogazoase si are valoare de conservant.
benzoatul de sodiu ca si conservant: gem, compot, muraturi, chestii din astea... e bun de conservant si e toxic. In coca-cola, pepsi si altele este acid fosforic! Care concentrat e unul din cei mai puternici acizi cunoscuti, dar in doze mici este folosit pentru gust.
EDTA (etil diamino tetra acetic acid), este un binecunoscut agent cancerigen si apare in doze mici in bauturi racoritoare vindute in toata lumea!
La 50 de ani ajungem niste ramoliti, plini de tot felul de maladii care ne erodeaza viata in foarte scurt timp.
Dar e foarte relativ ce e sanatos si ce nu. Poate peste 2 ani se va descoperi ca benzoatu de sodiu este o puternica substanta anticancerigena...

Popular Posts