Viata urgenta

Lumea s-a obisnuit sa trateze viata ca o urgenta. Chiar daca uneori arata chiar asa, viata nu e o urgenta. Este de fapt o aventura, plina de bogatii. Cheia e sa incetinesti ritmul vietii si sa incepi sa vezi frumusetea ei, tot ce ne inconjoara. Sa incepi sa apreciezi darurile vietii obisnuite. E atita frumusete in viata si viata e atit de scurta si totusi atit de multi ne grabim spre urmatorul lucru si suntem intotdeauna preocupati de cit de ocupati suntem, ne plingem tuturor de cit de putin timp avem si ne tot gindim cit de ocupati suntem si ne speram ca odata si odata va fi mai bine decit ne e acuma.
E o tendinta a crede ca miracole sunt sa cistigi la loto sau sa iti permiti sa-ti cumperi masina mult-visata sau sa prinzi o promovare la service. Desigur, aceste lucruri sunt remarcabile. Fiecare isi doreste sa progreseze in cariera si desigur trebuie sa fii mindru c-ai realizat asta si sa cauti excelenta in orice faci. Dar majoritatea vietii nu e de fapt a cistiga la loterie, a cistiga concursuri sau sa realizezi cine stie ce. Majoritatea vietii este obisnuitul de zi cu zi. Sa te trezesti de dimineata, sa privesti rasaritul soarelui, sa-ti petreci din timpul tau cu copiii, sotia sau prietenii.
Oamenii se intorc de la service si vorbesc despre cit de greu e la lucru. Citeodata, desigur, e greu. Dar cind asculti aceste conversatii, ajungi sa crezi ca nimic nu merge bine. Cind ii intrebi: Ai luat masa astazi? Ai primit ceva vesti bune? Ai contribuit cu ceva la serviciu sau acasa? Ai observat frumusetile naturii in drum spre serviciu? Te-ai gindit ca esti destul de norocos incit sa conduci spre serviciu? Toate acestea le considera ca firesti si ca li se cuvin de drept.

Majoritate vad viata ca o cursa si isi promit ca atunci, cindva, cind lucrurile se vor schimba si viata li se va imbunatati, vor aprecia si vor degusta placerile simple ale vietii. Tot ceea ce fac este sa amine inevitabilul pina intr-un punct in care trebuie sa accepte ca viata este chiar acum sin u ca viata e ceea ce se intimpla in timp ce-si fac planuri de viitor.

Exista tendinta de a intirzia luarea unor decizii cu speranta ca viata se va imbunatati. De fapt, in fiecare zi ne exersam viata.

Popular Posts