FMI ajuta Ucraina si Ungaria

Vad stire la BBC ca asta ar face FMI. adica, stai, ca nu inteleg. le-a luat asa, in ordinea numerelor de pe tricou? hai sa ajutam pe cele cu litera "U"? pe cand Romania? sau...oare de ce nu e si Romania? oare de ce nu e Romania mai peste tot unde e vorba de ajutorare, vize, lucruri bune? oare cum Romania e uitata mereu, desi e buna cand e nevoie de carne de tun in Afganistan si Irak si Sudan si Kosovo? a, acolo e buna Romania? frumos.
la platit taxe in Uniunea Europeana e buna Romania? Este.
la dat taxe la FMI este buna? da. va amintiti anii trecuti cum FMI ul ne tragea de urechi ca nu respectam planul stabilit de ei ca sa ne dea banii? acum cui da banii FMI? pai, unor tari mai bogate...oare cum asa? Pai Ucraina e un pic in ceva probleme si rusii cam asteapta sa o vada mai lovita ca sa o "ajute". si de aceea americanii, pardon, FMI-ul s-a gandit ca nu stica niste intariri...iar Ungaria? pai incepe si ea cu litera U. de aia. "mai, vrem sa dam niste bani in Europa de Est, dar am uitat la cine...era o tara cu U..hai sa dam si la Ungaria!"
desigur, politicienii nostri isteti vor transforma esecul intr-o victorie zicand ca Romania nici nu are nevoie de ajutoare FMI, ca economia noastra duduie de bine si criza mondiala nu ne atinge, pentru ca suntem protejati de o sfera invizibila de energie pozitiva. in curand Statele si FMI-ul se vor ruga de noi sa le spunem secretul nostru.

Poate sa ma intreb de ce e asa cu ajutoarele astea de la FMI? poate sa ma gandesc ca e vorba de politica externa a Romaniei? de invizibila politca externa? Nu cred ca avem nevoie de alti deputati sau senatori. Avem nevoie de o alta politica externa. De una care sa tina cu noi, romanii, nu cu politicienii. M-am saturat sa asist la o pozitie duplicitara, de asteptare si de umilinta in toate situatiile mondiale majore. Romania continua sa fie o curva cand e vorba de politica externa, cum a fost in Primul Razboi mondial, in al doile razboi mondial, in relatiile SUA si UE. cand a fost vorba ca am putea virtual primi ceva, ne-am ploconit si am oferit tot ce ni se cerea, inclusiv vaselina pentru act...iar cand sa primim noi?aa, stiti, s-a terminat vaselina. next time.
deci Romania a fost numai buna de bagat in Uniune, ca si Uniunea asta are nevoie de tari platitoare de taxe, ce credeati ca e pe gratis? credeati ca e un cadou, hai veniti in Uniune sa vedeti ce bine e? a, dar nu uitati sa luati niste vaselina, ca altfel cam ustura...
e drept, nu prea poti sa ceri bani de la FMI, cand ai fundul spart de cei G7 magnifici.

Romania nu are nevoie de Senat si Camera Deputatilor, de alegeri si alti bani aruncati. Moshii aia cufuritzi sau constipati sunt prea inutili si consuma prea multi bani. O singura Camera e de ajuns. 50 de reprezentanti si cred ca e prea mult. Si un guvern mai mic, daca se poate.
ma intreb de ce nu se face deloc propaganda cand se construieste o casa de copii, o scoala, dar mereu e circ cand e cate-o campanie electorala, la care rezultatul e deja cunoscut! oricare castiga, tot niste hoti.
Romania are nevoie de Mandrie Onorabila si Demnitate. Nu de nationalism.
Dar stai, frate, drept in fatza mea, nu te mai apleca atata, ca si sexul asta prea mult strica.

Popular Posts