Violenta si Divortul

Am gasit de curand un subiect interesant. Se discuta pe bloguri despre violenta impotriva femeii. NU sunt de acord cu ea.
Dar nu e numai FIZICA violenta. Exista si violenta pshihica iar femeile stiu la ce ma refer.
Hartuirea psihica este o forma de violenta.
Din pacate fenomenul e intalnit si in Romania si e promovat chiar si pe bloguri. Chiar de un "blogger" important, care are un prieten in divort. Acest "gloder-blogger" se stie cine este. Prietenul in cauza este un om mic si chinuit de cosmare, care inca isi hartuieste fosta sotie si pe familia ei cu telefoane, emailuri si vizite, in loc sa ii lase in pace si sa isi vada de viata lui. In Canada era arestat la prima tentativa de contact (chiar si indirect - stiu ca multi nu inteleg termenii de contact direct sau indirect, dar ...nu ma apuc acum sa explic). Apoi primea automat ordin de restrictie. Nu stiu de ce nu face asa familia fostei sotii. In aceasta situatie el nu ar mai avea drept de vizita asupra fetitei lui, cea mai chinuita din aceasta situatie.
Am ales sa scriu postul asta pentru acea fetita. Nu sunt deloc implicat in povestea aia urata, stiu ca toti sufera, dar nimeni nu se gandeste cu adevarat la acea fetita, ci numai la problemele lor subumane.
Cei doi au de impartit niste mandrie si niste orgolii. Dar nu vad ca fetita aceea se uita dupa parintii ei si nu vede decat 2 pete.
iar "prietenii" ar fi bine sa il ajute pe acel om altfel, nu sa il ajute sa isi hartuiasca fosta sotie, prin complicitatea publicarii numarului ei de telefon. Am vazut ca acesti prieteni cam practica metoda asta cand sunt nervosi. Publica un numar de telefon.
Prietenii astia ar trebuis aa il trimita la un pshiholog pe domnul cu pricina. Nu e nici o rusine. dupa cum scrie, omul are nevoie. Nu vreau sa-l jignesc, vreau doar sa spun ca se vede asta din afara. Divortul este o trauma imensa, e a 2a ca intensitate dupa decesul unei persoane apropiate. Va recomand sa treceti pe la un psiholog cand simtiti ca nu mai puteti. Nu sa improscati la nervi pe mama copilului dumneavoastra.
Si astea-s idei generale, pentru cazuri generale.
Daca aveti momente de nervi, cel mai bun lucru este sa va auto-controlati si sa va abtineti de la a comite gesturi pe care viata va va pune sa le regretati.

Violenta nu are gen. Este indreptata si impotriva copiilor si chiar impotriva barbatilor. Despre asta, cu alta ocazie.

Popular Posts