Romania sa-l invie pe Hitler


In 1929 Germania era o tara care pierduse razboiul. Primul razboi mondial. Si aveau de platit amenda, pentru ca la Versailles niste politicieni invinsi (November Criminals) au semnat ca vor plati datoriile. Iar nemtii sunt nemti. Toata tara se mobilizase sa plateasca datoriile de razboi. Asta a secatuit averea germana. Totul a cumulat cu criza din 1929 - 1930, cand marca germana a fost lovita crunt. Economia germana era bazata pe comertul extern si imprumuturi in dolari. Inflatia a adus marca la devalorizare totala.
Unul din primele lucruri pe care neuroticul Adolf Hitler le-a facut cand a ajuns la putere, pe langa cunoscutele tampenii rasiste si naziste, a fost ca a dat de munca germanilor. Nemtii au scapat de somaj prin construirea de austostrazi fiabile, au avut de munca milioane de oameni, au castigat bani si au umplut tara de un sistem de transport superior altor tari.
De ce vorbesc acum de transport?
Pentru ca in Romania, conform Reuters, sunt fix 270 km de autostrada. Forumul Economic Mondial situeaza Romania pe locul 126 din 134 in ceea ce priveste calitatea drumurilor, intre Nepal si Polonia. Starea proasta a drumurilor ii costa pe soferi jumatate de miliard de euro pe an pentru combustibil suplimentar si reparatii. Cu banii astia s-ar construi 2 autostrazi. Dar in tara aia sunt alte interese. Si prea putin interes pentru infrastructura de transport. Mai importante sunt bordurile si masinile noi.
Daca romanii vor sa termine cel mai mare proiect de autostrada, Transilvania, care ar trebui sa lege Romania de Ungaria, ar trebui sa-l invie pe Hitler.
Proiectul a inceput in 2004, dar pana acum s-au construit numai noua (9) kilometri.
Sa mai spunem ca trenul accelerat/rapid face de la Bucuresti la Constanta 6 ore, cand acum un secol un tren tras de o locomotiva pe aburi facea 3 ore. Bine, atunci zona aceea nu era Romania, poate de aceea lucrurile se miscau mai bine.
Si, da, se plateste supliment de viteza.
Asta s-a intamplat in 80 de ani de comunism mascat sau nu.
Heil!

Popular Posts