La spitale se vaneaza

La Romanica s-a inceput vanatoarea de doctori. Ar trebui inceput cu nesimtitele de asistente, care citesc ziarele si beau cafele prin cabinete. Foarte bine le face ca ii demite si pe medicii care se duc la job doar ca sa o frece la cald. Sunt destui alti absolventi care ar vrea sa lucreze in locul unui shpagar de medic care se misca cu o greata la relanti. Noul Bazat(c) de la Ministerul Bolii inca mai invata de pe langa adevaratul roman Arafat S., care isi intreaba subalternii prin spitale de ce ascund medicamentele prin sertare...pai le ascund ca sa le dea dupa ce iau spaga, domnu' Arafat. Am niste povestiri din spitale, experiente personale, care sunt foarte motivationale pentru cine ar vrea sa traiasca prin Romanica iar. Astea mai incolo, azi un pic despre noile coduri de urgente din Romania. Se vrea ca asteptarea sa fie de maxim 2 ore la urgente. Este doar praf in ochi pentru media si populatie. Chiar si in Canada, care are niste servicii medicale super eficiente si corecte, se asteapta uneori si 5 ore. Asteptarea la spital si asteptarea la operatii a devenit chiar subiect de platforma electorala in Ontario si unii au ajuns in Parlament promitand reducerea numarului de ore de asteptare. Am spus ore, nu minute. Sunt in Canada oameni care asteapta luni de zile pentru o operatie, precum si altii care asteapta cateva minute sa fie preluati la urgente. Din experienta stiu ca atunci cand am intrat pe usa unui spital in Toronto, am fost preluat imediat si copilul analizat de un specialist. Da, am asteptat un timp apoi (cam 40 min.) sa vina cel care sa ii faca interventia chirurgicala, insa micul pacient fusese deja vazut si analizat de 2 doctori si o asistenta si totul a fost gata in 2 ore. Copilul era cusut si stabilizat si manca ciocolata. Si seara a dormit la casa lui.
Ma indoiesc ca in Romania se va schimba ceva in legatura ca timpii de asteptare la urgente. E practic imposibil dpdv matematic sau fizic. Daca la un spital vin 100 pacienti la urgente si o consultatie tine 20 de minute, e clar ca nu se pot prelua toti in programul normal si ca ultimii vor astepta iar mult si bine. Si mai multi doctori nu au cum sa angajeze spitalele, la criza asta. Am auzit de spitale importante cu un singur medic de urgenta. In plus mai toti doctorasii romanesti o cam taie sa duca targi prin strainatate.
Asa ca ramane sa fiti atenti pe unde mergeti si ce fakteti sa nu ajungeti la urgente. In ritmul in care se dau acum medicii afara s-ar putea sa aveti supriza sa va consulte chiar Ministrul Bolii Bazac si injectia sa vi-o faca Domnul Smurd Arafat. Iar medicii sa stea cu demisiile la semnat. Astea toate in lumina televiziunilor care, neavand acum alte subiecte, ca, de, presedintele american al Romaniei s-a ales, vaneaza si ele o stire acolo cu care sa umple 1 zi ecranul.

Popular Posts