Duda imparatu vs Cozma proletaru

Incepe panarama candidatilor la Prezidentiale.
Un show pe cinste va tine iar ocupata mass media de mascarada din Jamaheria Bananiera Romania. Fatucele cu microfonul la gura vor avea mult de alergat si vor face scurta la mina de cate interviuri vor lua la candidatii de carton. Nume noi de personaje care joaca intr-un scenariu de Kafka (e vorba de o realitate ireala, de un univers halucinant si grotesc) incep sa se iveasca in primavara electorala, care mai de care mai pregatiti si mai mandri de originile lor.
De exemplu "iata vine-un sol de pace cu o veste-n varf de batz: Io sunt Miron Cozma cel vestit!" Educat in sistemul penitenciar de puscarie, ca sa ma egzprim asea, domn' Cozma a simtit pe la nas miros de ciolan cu fasole si si-a amintit de anii de parnaie cand domnea peste-o celula de 4x4, cand era singur in ea. Asa ca brusc a decis ca, daca a putut shefi peste parnaiasi redusi mintal, ii poate pacali cu niste bastoane mineresti si pe fraierii intelectuali romani sau macar pe vasta majoritate de manelisti agricoli aflati inca, din pacate, in libertate. A uitat ca are un cazier mai gros ca o carte de bucate si ca inca are interdictie in Bucuresti. Asta ultima nu ar fi o problema, va muta capitala in Petrosani si va conduce dintr-o mina de carbuni, pazit de ortaci gheboshi si negri.
Alt mascarici total pare a fi "principele" Duda. Uitand de perioada in care era doar un biet actoras amator pe langa scena Teatrului National din Iasi, acesta s-a hotarat la o medoda subtila de a instaura iar monarhia in Romania. Sustinut de tata socru, Regele, de o familie care nu stie nici romana bine si de un veros Patriciu cu bani din petrol, nea Duda vrea sa obtina jiltzul de presedinte pe care, desigur, il va ceda la scurt timp lui Tata Mare, nea Regele Mihai Gangavitu de Romania. Acelasi Rege care a fugit din tara ca un erou in 1946, cu un tren plin de aur si averi regale. Un act cu adevarat curajos sa o stergi asa cu auru-n tren prin fatza comunistilor ametiti de vodka ruseasca si betia puterii de abia castigate cu ajutorul fratior sovietici. Nea Duda arata mereu mirat de situatia in care se gaseste de cand s-a maritat cu o tanti dintr-o alta epoca, si anume o mare printesa in viata, fiica lu' Regele.
La asa candidati, ma astept la un imparat (tzigan) presedinte.

Popular Posts