A330 atins de o explozie

Avion f bun, piloti f buni, experienta f buna, companie f buna, traseu f bun...
Avioanele moderne au radare pentru detectarea furtunilor de la sute de Km, deci e imposibil sa se repeada direct in mijlocul stormului...
Avioanele moderne sunt protejate de fulgere. Ultimul avion prabusit de la un fulger a fost in anii 60.
Turbulentele ar putea fi o cauza. Dar mai sigur un act terorist, si asta pentru ca mai multi sateliti militari si avioane militare au inceput sa scaneze Atlanticul, pentru probe. Un alt amanunt e ca s-a spus ca e imposibil sa fie supravietuitori...Uneori amerizarea lasa si supravietuitori. Dar cand te loveste o explozie, nu mai scapa nimeni. 230 de oameni s-au dezintegrat instant. Asta a fost.
A330 e un avion sigur, modern. Am zburat de cateva ori cu el si mi s-a parut safe. Pilotii francezi sunt experimentati, capitanul avea 11.000 de ore de zbor, o greseala umana e putin probabila, deci.
Astept inca sa vad cand descopera epava.
Ca tot vorbim de avioane, azi a aterizat in Toronto cel mai mare avion de calatori din lume, tot un Airbus, 380 de data asta. Venea din Dubai, de la arabeti. A stat cateva ore si a plecat inapoi, la 9.40.
Anul trecut acelasi avion a aterizat la New York, dar pentru ca americanii au niste reguli f stricte privind araboii, acest traseu a cazut si atunci Emirates a ales sa aterizeze de anul asta la Toronto, unde nu-s atatea restrictii de securitate. Avionul, care are si cabine de dush, a transportat vreo 500 de persoane la Toronto si se stie ca sunt cerinte foarte multe pentru locuri, desi un bilet costa cam 11000 dolari. Nu e un avion pentru pasageri comuni, ci de lux. Si, cum spune si sotia mea, luxul se plateste, figurile costa.

Popular Posts