GM, icoana Americii

Ce tocmai incearca sa scape de faliment, prin Nationalizare. O miscare total comunista, de necrezut in capitalism acum 1 an. Unii spun ca acum se va numi Guvernment Motors. Partea incredibila este ca GMul european a fost cumparat de ...Rusi. da, comunistii cazacioci detin grupul Magna, cel care a cumparat Opelul Gmului. Asa ca Gaz, care facea Volga obosita, va face in 9 luni masinia germane si americane. Asa ca ...unde e castigatorul razboiului al2lea mondial si al razboiului rece? Estimarea e ca in 50 de ani Romania va fi iar colonie ruseasca...
In State e o poveste, in Canada, alta. Guvernul canadian detinea 15% din actiunile de la GM. Iar acum canadienii trebuie sa scoata 11 miliarde de dolari ca sa salveze compania GM canadiana, care inca nu e falimentara.
Cum nimeni nu a fost in stare timp de decenii sa sesizeze ca aceasta companie merge sigur in gaura? Exista destule statistici care spuneau clar ca timp de un deceniu GM a pierdut enorm pe piata masinilor, de la 44% in anii '90 la 20% acum. Alte statistici spun ca de la GM cumparau numai cheagurile peste 50 de ani. Marile scule de sefi de la GM nu au facut nimic sa schimbe strategia sau sa faca masini electrice, ci au continuat sa zboare in avioanele lor particulare de lux si sa construiasca SUVuri si pickup truckuri, care beau benzina 20l/100 km.
GM a fost o frumoasa companie care, fiind americana, a avut nesimtirea de a nu a contribui niciodata datoria la Pensie pentru statul canadian. Acum s-a decis ca toti seniorii de la GM vor primi pensii private, dar platite de toti canadienii, din taxele lor.
Harper arata foarte embarrassed cand a fost intrebat DE CE acum platitorii de taxe canadieni sa plateasca tampenia unui sistem hotzesc american...se vedea clar ca nu el a decis ceva, ci americanii i-au impus sa scoata din groapa un kkt de companie care nu mai cosntruia de mult ceva viabil.

Popular Posts