In SuA numai cu pasaport!

De ieri si canadienii sunt obligati sa aiba un pasaport valid pentru a trece in State. E iarasi un raspuns la ideea ca in Canada s-au adunat tot felul de teroristi idioti care ar fi intrat in State sa ii arunce pe obezii de americani in aer. Se stie ca SuA au acuzat uneori direct, alteori voalat ca in Canada isi duc veacul multe specimene de teroare. Sincer, cand te uiti pe strada, le cam dai dreptate americanilor. Am vazut atatia mutanti genetici, incat numai si infatisarea lor starnea teroare.
Asa ca americanii cauta tot felul de motivatii care mai de care mai imbecile. Intr-un an e faza cu 9/11, in alt an e granita, in alt an sunt pasapoartele. Sunt convins ca anul urmator va fi altceva, tot o piedica ridicata de infatuatii americani la adresa canadienilor.
Nu stiu altii cum privesc asta, dar mi se pare corect ca si americanii sa prezinte pasapoartele lor la intrearea in Canada. Si o fac de ieri! In State insa are pasapoarte doar 32% din populatie, pe cand in Canada sunt 56% detinatori de pasapoarte. Un pasaport canadian e scumpe de emis: 87$ si astepti 2, 3 saptamani sa il ai. Americanii, ignoranti cum sunt, nici nu stiu ca au nevoeie de pasaport sa intre de acum in Canada. Nici macar Bush, care a fost de curant in Toronto habar nu avea de asta.
Pentru deplasari frecvente in State va recomand Nexus, un card pe care dati 50$ pentru 5 ani si aveti un culoar special si la granita, pentru trecere rapida. Dezavantaj: tre sa declarati autoritatilor americane si ce lapte ati supt de la mama cand faceti aplicatia pentru Nexus.

Popular Posts