Trec tiganii, trec

..se duc si petrec...Si pe unde se duc, lasa urme ca roiul de lacuste.
Auzisem la BBC ca in Anglia, mai precis Irlanda de Nord, niste romani fugeau in biserica de niste irlandezi tare suparati pe ei. Ce ciudat! Apoi am aflat ca erau tigani, de fapt. Eu nu cred ca irlandezii s-au trezit asa dintr-o data sa ii aiba ca tinta pe romani. Ocupa ilegal case, cersesc, agreseaza, fura, violeaza si isi bat joc de munca localnicilor cinstiti din zonele invadate de ei. Nu-i mai pupati in fund de dragul multiculturalismului dragi aparatori, pentru ca ei daca ar putea v-ar taia gatu' pentru 100 lei! Irlandezii doar le-au aratat ca tiganii ciorditori nu sunt bine-veniti.
Dar care e diferenta dintre 'roman' si 'rrom'? In Franta si Luxembourg oamenii de rand nu stiu ca exista diferenta intre 'romani' si 'rromi'. O explicatie ar fi limbra franceza: intre 'roumain' si 'roma' , in pronuntie nu exista nici o diferenta. Tigani sau romani sunt tot romani in pasaport asa ca dpdv al opiniei publice din Irlanda sunt ROMANI. Acestei entii ar trebui sa i se schimbe numele. Acolo in Bucuresti trebuie ceva facut in aceasta privinta, pt ca in caz contrar Romania ajunge sa aiba aceiasi imagine ca in Italia peste tot in EU. Romania are de suferit ca natie si natiune de pe urma acestor indivizi colorati, numiti poetic si "ciori". BTW, "cior" in limba hindi inseamna chiar "hotz"!
Din pacate asta este imaginea tarii Romania in afara: hoti, cersetori, o natie de orfani, corupti ....si lista poate continua. Noi vrem sa o prezentam mai bine, dar nici sa inventam nu putem.
"De ce plecam in alte parti?" asta e o intrebare pe care trebuie sa si-o puna cei care ar trebui sa aiba grija cetateanului nu sa picoteasca in scaunele din parlament.

Popular Posts