De ce nu prinde fotbalul in Canada?

Unii spun ca fotbalul european ar fi mai funny daca ar fi full contact, ca hockeiul.
E posibil sa fie insa de vina si nepromovarea fotbalului prea mult la tv. Din pacate canalele de sport nord americane sunt conduse de o adunatura de dinozauri lipsiti de contactul cu oamenii reali. Cele mai multe canale se adreseaza bosorogilor care inca mai urmaresc baseball si American/Canadian fotbal sau tinerilor care sunt interesati doar de "extreme sports".
Deci cateva motive:
A) Fotbalul este un sport continuu, unde nu exista time out dupa fiecare 20 de secunde de joc, timp in care sa curga 15 reclame. Trebuie sa se astepte 45 de minute ca sa bage un 'word from our sponsor'.
B) Fotbalul implica prea putini oameni in echipa. 11 jucatori si 4 schimbari, in loc de echipa de rezerva ofensiva, echipa de rezerva defensiva, waterboys, cheerleaders, marching bands. O echipa medie de NFL necesita 146 de oameni ca sa joace un singur meci.
C) Nu iti ruinezi familia ca sa joci fotbal. Iti trebuie niste adidasi si gata. Pe cand alte jocuri sunt mult mai comerciale, vand mai bine intr-o societate unde consumul este total incurajat.
Cu toate astea, un raport guvernamental canadian din 2005 spune ca: "Soccer has become the sport of choice for Canadian boys and girls 5 to 14 years old."

Popular Posts