Papa se biciuia

Maica Teresa, hop si ea cu biciul...for real.
Nu vreau sa ofensez pe nimeni cu randurile astea. 
Dar stati o clipa, ca nu am inteles ideea! CNN a anuntat ca intr-o carte scrisa de un apropiat al fostului Papa se spune ca polonezul preot se cam biciuia singur. Hmm, daca biciuiesti pe altul faci puscarie si ai restrictii in societate toata viata dupa. Dar daca
te biciuiesti singur nu ai probleme? Cum legea se aplica discretionar si cu diverse standarde, se pare ca nu. Singura problema ar fi la mansarda domnului care se sadomasocheste plesnindu-se singur pe la spate cu o curea. Probabil o ducea prea bine, de trebuia sa isi provoace singur suferinta, destul de flexibilul parintel. E chiar interesant sa poti sa iti alegi si zilele in care sa vrei sa suferi, nu?  Eu nu m-am biciuit in viata mea, si nici nu am fost, asta ma face un credincios mai prost? Zic sa ne incolonam cu totii si sa mergem la biserica pentru o biciuire in masa, asa o sa fim mai aproape de Iisus sau cine stie ce God care ne vede cu spatele inrosit de curele si zice: "uita-te la ei, micutii, ce mai sufera, hai sa le mai dau un cutemur, sa-si revina..."
Avea dreptate David Brown in "The Da Vinci Code", cu Opus Dei, desi totul e o mare fantezie de proza sf.
Cum adica esti mai aproape de Iisus cand te pedepsesti singur biciuindu-te? Trebuie sa ne mutilam si sa ne flagelam ca sa ne aratam ce? Credinta? Asta e dovada? Sa ne taiem toti putzele atunci, sanii, sa ne crucificam, biciuim si poate asa o sa fim credinciosi bravi, in diverse acceptiuni si religii...Ce e masochismul asta retardat si bolnav, de pe vremea lui Pazvante? Sau e asa bine incat depaseste intelegerea omului mediu si numai cei alesi au aceste placeri religioase? Asta, cica, e un semn al sfinteniei. Biciuirea, autoflagelarea. Doctorii, psihiatrii nu au ceva de spus? Unde e religia aici, ca eu stiam ca biciuirea e o pedeapsa pentru greseli? credeam ca in Biblie se spune sa fii milos cu orfanii, vaduvele si cu cei in nevoie, nu sa te biciuiesti singur. Or fi niste texte secrete, stiute numai de luminatii preoti. Dar preotii astia au totusi niste obiceiuri bizare rau. Pai daca un om normal ar face asta, ar fi considerat freak. Si astia l-au ales Papa pe unul care se biciuia singur? Cam stranie rasa umana, daca si cel mai apropiat de Dumnezeu are obiceiuri de astea...Daca papa ala era asa de pervers, nu ma mai mira acuzatiile aduse preotilor.Mie mi-ar fi teama sa imi las copiii singuri cu preotii astia ciudati. Am auzit ca ii iubesc cam prea tare pe micuti.
Si atunci unde este credinta si frumosul unei religii daca ce transpare este suferinta uneori autoprodusa si pedofilie?
Toate religiile sunt afaceri. Razboaie in numele lor, Inchizitie, tortura, cruciade, islam terorist, you name it, totul are la baza o idee religioasa bazata pe un profit. Afacerea religioasa nu lucreaza cu preturi si tva, ci cu valori mult mai simple si mai de impact: frica si vinovatie. Ce castigati in schimb? O fericire eterna intr-un Heaven etern dupa ce murim. Ah, uitai de cele 40 sau 70 de virgine pentru arabeti...Nu-i asa ca e frumos si incredibil? Use your brains. Dumnezeu nu ne vrea niste animale domestice fricoase, incarcate de vinovatie. Nu asta e firea umana. Omul e o fiinta libera. Nimeni nu are drepturi asupra ta, daca nu le permiti asta. Poti alege ce sa faci cu viata ta, poti schimba singur lucruri, poti sa inveti, poti sa inventezi, te poti educa, poti deveni mai bun si poti nazui spre ceva mai bun. Asta e adevarata fire umana!

Popular Posts