Dune 1984 The Movie

 https://youtu.be/sKPHQ7ppIkM

Scuze, dar acest film este numai pentru cunoscatori. Nu vreau sa supar, dar numai daca ati citit cartile puteti intelege filmul ecranizat. 

Filmul este regizat de David Lynch, cel cu Twin

Peaks. De altfel, unii din actori joaca in ambele filme. Vezi Agentul Cu Par. Agent Cooper. Joaca si domnul Jean Luc Picard din Star Trek. Si alti cunoscuti, ca sa il numesc pe domnul cantaret Sting.

Daca veni vorba de Stars, acest tip de filme merita mai multa atentie.

Dune avea potential de legenda ca ecranizare si continuari, in special fiind testat publicul cu volumele ce au urmat cartii lui Frank Herbert. Frank a studiat mult inainte de carte, a fost in desert, a luat si ceva ciuperci (psilocybin), senzatii care se reflecta in carte, the spice, melange. 

Ideile filmului si a cartilor ar fi prins mult mai bine la public, dar au avut multa referire la religie si Star Wars a fost preferat din acest punct de vedere, lipsa religiei. Plus, se face referire la droguri psihedelice si nu dadea deloc bine incurajarea acestor ciupercute.

Nu e un potential pierdut, dar finaciar este costisitor. Initial filmul ar fi trebuit sa fie facut de Jodorowsky, dar a abandonat din cauza banilor. pacat, pentru ca Jodorowsky avea intentia sa produca un intreg fenomen, similar cu Star Wars. 

Cum stim, acum SW a devenit doar un desen animat plin de diversity and inclusion, politically correctness si alte mondenitati imperative si stringente. Ca altfel nu se respira. 

Dune e mult mai de pionerat, pentru ca vorbeste despre ecologie, subiect deloc preferat in 1965 cand a aparut cartea si un pic gadalitor in 1984 cand a fost facut filmul. Dar ecologia nu prinde nici macar acum, cand polii se topesc si vremea o ia razna, iar poluarea e ceva permanent. Sa nu ne miram ca fimul nu a prins, deci.

Popular Posts